KULTASEPPÄ

Hannun Kello korjaa ja huoltaa jalometallikorut ammattitaidolla. Kaikki onnistuu kiven istuttamisesta lähtien. Kultaseppämme Manu tekee myös muutostyöt sekä valmistaa korut alusta lähtien. Pajassa onnistuu myös suurempien pöytähopeiden ja tinaesineiden korjaukset ja huolto.

Korjausaika työjonosta riippuen on tavallisesti 1-2 viikkoa.

Jokainen työ on erilainen ja niin myös jokaisen työn hinta. Tällä sivulla esitetään erityyppisiä töitä kustannuksineen esimerkinomaisesti. Näiden avulla saat jonkinlaisen käsityksen mitä korjaustyöt maksavat.

Sormusten koon muutokset

Sormuksien kokoa säädetään venyttämällä, supistamalla, pakottamalla tai palalla. Sileät kivettömät ja lähes kaikki kuvoidut sormukset voidaan säätää venyttämällä tai supistamalla mikäki koon muutos ei ole merkittävä. Tällaiset työt maksavat tavallisesti noin 30 euroa. Kivellisiä sormuksia, joissa on vahva runko, voidaan isontaa jonkin verran pakottamalla noin 25-30 eurolla. Kaikkien kivellisten sormusten sekä isompi pienennys edellyttää palan poistamista ja edullisimmillaan kustantaa noin 30 euroa. Isommat suurennukset vaativat palan lisäämistä alkaen noin 50 eurosta. 

Huomaa, että hopeasormukset usein ovat hieman edullisempia säätää. Titaani- ja terässormuksia voi vain supistaa ja venyttää, mutta vain vähän. Keraamisten sormusten kokoa ei voi säätää.