Kolme: novellia

Ei varastossa

Kattopaneeli hellitti otteensa rusahtaen ja rojahti lattialle sen päälle hypänneen, sotahuutoa karjuneen mielipuolen voimasta. Oli aivan hiljaista vaikka huone oli täynnä ihmisiä. Ilmeisesti tohtorin näyttävä sisääntulo oli pantu merkille.

* * *

Viimein Lars sanoi, että hänestä ei ole erityisen oikeidenmukaista, että hänestä voi tulla korkeintaan luottamusmies, kun samalla koko johtajisto tuli tehtaaseen Pääkaupungin kouluista. Isä ei moisista puheista pitänyt. Hän alkoi kovinkin kiivaseleisesti selittää, kuinka geenikartoituksen myötä ei ole enää ollut tarvetta selvittää pitkällä koulutusohjelmalla sitä kuka mihinkin työhön parhaiten sopi. Eno lisäsi vielä, että toista oli humanistien aikaan, jolloin kaikki jäivät oman onnensa nojaan eikä kukaan selvittänyt mihin he soveltuvat. Ihmisten piti etsiä paikkansa, toisin kuin nyt, kun kaikille annetaan oma paikkansa.

* * *

J hieraisi kasvojaan. Hän maistoi oksennuksen suussaan ja tunsi kipsin hiertymän kehossaan. Ajatus pitkistä kynsistä ja niiden raatelusta, uppoamisesta nahkaan ja viiltämisestä kylmäsi häntä. Niinpä hän alkoi järjestellä papereitaan, jotta saisi vastenmielisyydet pois mielestään.

* * *

Kolme: novellia sisältää kolme tarinaa elämästä ja ihmisenä olemisesta. Nämä valitut tarinat on kirjoitettu vuosien 2007-2009 aikana.  

ISBN: 978-952-67834-0-6

10.00 € 20.00 €
Please select variants first